Ceny jedzenia we Francji

[Głosów:0    Średnia:0/5]

Francja to niewątpliwie jeden z najchętniej obieranych kierunków turystycznych na świecie. Kraj ten ma mnóstwo atrakcji do zaoferowania i słynie z wielu rzeczy, m. in. z kuchni. Dobrze jest zatem być zorientowanym co do cen jedzenia, planując pobyt we Francji. Oto kilka przykładów.

Bagietka – 0,5 EUR

Bułeczki maślane 10 szt. – 2 EUR

Parówki 1 kg – 4,5 EUR

Szynka 1 kg – 10,5 EUR

Piersi z kurczaka 1 kg – 6,7 EUR

Połączenia lotnicze do Francji znajdziecie na portalu PanSamolocik.pl

Mięso mielone 1 kg – 8 EUR

Żabie udka 0,5 kg – 4 EUR

Krewetki 1 kg – 12 EUR

Pudełko serków topionych – 3 EUR

Starty ser żółty 1 kg – 7,7 EUR

Masło 250 g – 1,4 EUR

Śmietana (małe opakowanie) – 0,7 EUR

Jajka 1 szt. – 0,15 EUR

Jabłka 1 kg – ok. 1 EUR

Gruszki 1 kg – ok. 1 EUR

Mandarynki 1 kg – 1 EUR

Papryka 1 kg – 3 EUR

Marchew 1 kg – 1,6 EUR

Cebula 1 kg – 3 EUR

Ogórek 1 szt. – 1,25 EUR

Serek camembert – 1,5 EUR

Ryż 1 kg – 2,3 EUR

Olej 1 l – od 2,3 EUR

Majonez – 2,4 EUR

Tabliczka czekolady – od 0,5 EUR

Cukier 1 kg – 1 EUR

Mrożony szpinak 1 kg – 2,9 EUR

Miód 250 g – od 1,8 EUR

Sok pomarańczowy 1 l – 1,6 EUR

Coca-Cola 1 l – 1,5 EUR

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *