Ceny jedzenia we Francji
Francja to niewątpliwie jeden z najchętniej obieranych kierunków turystycznych na świecie. Kraj ten ma mnóstwo atrakcji do zaoferowania i słynie z wielu rzeczy, m. in. z kuchni. Dobrze jest zatem być zorientowanym co do cen jedzenia, planując pobyt we Francji. Oto kilka przykładów.
Bagietka – 0,5 EUR
Bułeczki maślane 10 szt. – 2 EUR
Parówki 1 kg – 4,5 EUR
Szynka 1 kg – 10,5 EUR
Piersi z kurczaka 1 kg – 6,7 EUR
Połączenia lotnicze do Francji znajdziecie na portalu PanSamolocik.pl
Mięso mielone 1 kg – 8 EUR
Żabie udka 0,5 kg – 4 EUR
Krewetki 1 kg – 12 EUR
Pudełko serków topionych – 3 EUR
Starty ser żółty 1 kg – 7,7 EUR
Masło 250 g – 1,4 EUR
Śmietana (małe opakowanie) – 0,7 EUR
Jajka 1 szt. – 0,15 EUR
Jabłka 1 kg – ok. 1 EUR
Gruszki 1 kg – ok. 1 EUR
Mandarynki 1 kg – 1 EUR
Papryka 1 kg – 3 EUR
Marchew 1 kg – 1,6 EUR
Cebula 1 kg – 3 EUR
Ogórek 1 szt. – 1,25 EUR
Serek camembert – 1,5 EUR
Ryż 1 kg – 2,3 EUR
Olej 1 l – od 2,3 EUR
Majonez – 2,4 EUR
Tabliczka czekolady – od 0,5 EUR
Cukier 1 kg – 1 EUR
Mrożony szpinak 1 kg – 2,9 EUR
Miód 250 g – od 1,8 EUR
Sok pomarańczowy 1 l – 1,6 EUR
Coca-Cola 1 l – 1,5 EUR